Demolarea turnului de 204 metri de la Dej, reluata peste cateva zile: "A fost prea solid si nu a cazut"!


Primarul municipiului Dej, Morar Costan, i-a chemat la raport pe pirotehnistii de la firma care au coordonat detonarea. "A fost prea solid si nu a cazut", mi-au spus artificierii.

Detonarea turnului de 204 de metri va fi reluata cel mai probabil saptamana viitoare, pentru ca va fi chemat un expert in demolari cu explozibil de la Bucuresti pentru consultanta.

"Le-am spus sa caute pe cineva de la Bucuresti pentru ca asa nu se poate. A doua oara trebuie sa cada si nu ne putem baza pe expertiza lor. Cand au luat contractul i-am intrebat daca au experienta si mi-au spus ca au mai facut detonari la Hunedoara", a declarat primarul Morar Costan.

Edilul sustine ca pirotehnistii i-au spus ca turnul a fost prea solid construit si ca "nu se asteptau sa nu cada".

Detonarea va fi facuta cel mai probabil saptamana viitoare, pentru ca trebuie amplasat explozibilul si trebuie sa treaca 24 de ore pana la detonare.

"Trebuie sa vina expertul de la Bucuresti si abia apoi vom vedea ce facem. E o treaba de cateva zile, nu se poate face nimic azi sau maine. Asteptam specialistul pentru consiliere", a mai spus primarul Morar Costan.

Turnului de 204 de metri de la Dej ar fi trebuit sa fie demolat marti, 11 ianuarie. Explozia de la ora 16.10 nu si-a facut efectul si turnul a fost numai "scurtat" cu 3 metri.

Comentarii Facebook