Turnul de 204 metri de la Dej a ramas in picioare! Demolarea a esuat si turnul reprezinta un pericol pentru riverani - VIDEO si FOTO

 

Demolarea turnului de 204 metri de la Dej s-a transformat intr-o adevarata telenovela. Pirotehnistii ar fi trebuit sa inceapa treaba la ora 14.00, dar actiunea a fost intarziata cu o ora din cauza cetii. Implozia de la 16.10 abia a miscat turnul.

 

Demolarea a fost oprita intre orele 15.00 si 16.00 pentru ca au fost decoperite conducte de gaz in zona turnului. Apoi, pirotehnistii au trebuit sa astepte sa treaca trenul care circula pe relatia Cluj Napoca - Bistrita si abia la ora 16.10 au putut sa treaca la actiune.

 

Explozia a fost insa o dezamagire pentru toti cei adunati. Turnul a fost miscat, dar nu a cazut la pamant asa cum se astepta toata lumea.

 

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a declarat ca urmeaza sa fie stabilita data pentru o noua implozie. "In momentul acesta am asteptat cu totii ora 16.10 sa fie explozia, sa cada turnul. Cei care s-au angajat la asa ceva vor raspunde. Vor veni sa faca ceea ce trebuie pentru ca turnul sa cada", a mai spus primarul.

 

Proprietarii firmelor din zona sunt speriati ca turnul ar putea sa cada pentru proprietatile lor. "In urma detonarii nu s-a dus turnul in unghiul dorit. Eu am firma in perimetrul caderii turnului si acuma sa vedem masura asigurarii utilajelor legat de paza si chiar de riscul caderii turnului pe suprafata firmei. Exista riscul sa se distruga utilajele si vom actiona in instanta firma care si-a asumat demolarea trunului", a declarat Cristi Pop, administratorul unei firme din apropuierea turnului. 

 

Pirotehnistii care au studiat turnul dupa explozie sustin ca acesta a fost "scurtat" cu trei metri, dar nu s-a prabusit. Primarul este decis sa traga la raspundere firma din Salaj care s-a ocupat de detonare.

 

Turnul de 204 de metri de langa Somes Dej este al doilea ca inaltime din tara, dupa cel de la Calan. Afla AICI toata povestea constructiei.

Comentarii Facebook