Dejul nu are apă! Rezervoarele sunt secate, iar la școli duc apă pompierii - FOTO

 

Municipiul Dej a rămas fără apă după ce au apărut probleme la conectarea noilor rețele la magistrala de apă care vine de la Cluj. Apa potabilă din rezervoarele orașului s-a terminat, iar acum este o adevărată criză de apă.

 

Reprezentanții Companiei de Apă Someș au declarat pentru Știri de Cluj că firma care trebuia să facă lucrarea de conectare a rețelelor a avut probleme. ”Trebuia făcută o cuplare și am contractat o firmă. Trebuia ca totul să decurgă totul lin, dar au fost dificultăți din cauza terenului și s-a prelungit cuplarea. Între timp s-a terminat apa potabilă din rezervoarele din Dej, iar acum așteptăm să se termine lucrarea”, a precizat Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș.

 

Se pare că firma care a lucrat încă de miercuri, 6 decembrie, în zona localitatii Bunesti pentru a branșa localitatea Nima la magistrala de apă ar fi folosit materiale neadecvate, iar din cauza terenului instabil racordul a cedat la presiune, si astfel, a fost necesara intreruperea distribuirii apei spre Dej. Muncitorii firmei respective au incercat in zadar sa remedieze problema in timp cat mai scurt, deoarece dupaa ce se repornea furnizarea apei pe conducta, legatura ceda din nou si astfel erau nevoiti sa o ia de la capat. Intre timp, apa din rezervoare s-a consumat, dar problema era departe de a fi rezolvata. Intreaga noapte, atat cei de la firma respectiva cat si angajati ai Companiei de Apa au incercat sa remedieze defectiunea si astfel Dejul sa fie realimentat cu apa, dar pana la aceasta ora nu au reusit. In acest moment, inca au apa la robinete doar cei din zonele joase ale orasului, dar daca problema nu va fi remediata in cateva ore, ceea ce a mai ramas in rezervoare se va consuma si vor ramane din nou fara apa, scrie Dejeanul.ro.

 

Lucrările în zona Bunești-Nima au fost făcute de firma Boccardo. Specialiștii Companiei de Apă Someș s-au dus la fața locului pentru a asista muncitorii.

Comentarii Facebook