Decizie RADICALĂ a lui Raed Arafat: Toate elicopterele SMURD rămân blocate la sol



Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, luni seara, în urma tragediei aviatice de la Constanța, că toate elicopterele SMURD vor rămâne la sol pentru verificări, acestea fiind de același tip cu cel care s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

"S-a luat decizia ca toate elicopterelede tipul elicopterului care s-a prăbușit urmează să fie oprite, în următoarea perioadă, până ce se ia decizia că este sigur să se zboare cu ele. Asta e decizia de la Inspectoratul General de Aviație. Începând cu acest moment, elicopterele SMURD rămân la sol, până ce avem alte informații și până ce se ia decizia să le repornească. Sunt opt baze aeriene funcționale, din care asta era una, mai sunt toate celelalte care vor fi puse la sol, deci: Târgu Mureș, Craiova, București, Iași, Arad, Galați, toate rămân la sol. În perioada asta toate elicopterele vor fi oprite pentru că toate sunt de acest tip. Toată flota SMURD va fi pusă la sol", a precizat Raed Arafat, potrivit Realitatea.net.

Arafat a precizat că elicopterul SMURD care s-a prăbușit nu acea probleme cunoscute.

"Dacă va fi nevoie, vom folosi alt tip de elicopter. Elicopterul care s-a prăbușit nu avea probleme cunoscute, a fost achiziționat recent și fusese la revizie recent", a adăugat secretarul de stat.

Comentarii Facebook