De ce nu vrea Emil Boc să permită taximetrelor să circule pe toate toate benzile dedicate mijloacelor de transport în comun


Primarul Emil Boc a spus din nou că taximetrele nu vor circula pe toate benzile dedicate mijloacelor de transport în comun.

Mai extindem puțin locurile unde pot să circule taximetriștii, pe benzile dedicate unde experții au spus că nu se poate. Extinderea pe toate ar însemna să compromitem prioritizarea transportului în comun. Când spui taximetrist, trebuie să spui tot ce înseamnă mobilitate alternativă specifică taximetriei, adică și ceilalți, privați, și autobuzele care tranzitează orașul, și cursele de călători care tranzitează municipiul Cluj-Napoca, și autocarele care sunt în Cluj. Toate intră în această categorie. Dacă dai drumul la tot, nu am mai făcut nimic, nu mai există transport public prioritizat în oraș, așa ne-au spus specialiștii. Trebuie să ne uităm, sunt toți cei recunoscuți de lege ca fiind în serviciul public de transport, și autocarele, și cursele interjudetene și ceilalți care sunt în regim de taxi autorizați, și atunci dacă pe o arteră importantă a orașului vrei să faci prioritizarea transportului în comun, dacă la toți le dai același drept, nu ai mai făcut nimic, rămâne totul la fel, va fi aceeași aglomerație. Atunci, specialiștii ne-au propus arterele pe care se poate circula și cu taximetristi, unde nu există un număr atât de mare de mijloace de transport în comun, iar pe arterele unde există o circulație intensă, acolo să nu se poată circula. Probabil că în luna decembrie vom adopta acest proiect în ședința consiliului local, după expirarea perioadei standard de consultare”, a declarat Emil Boc.

Acum, concesia făcută de Emil Boc taximetriștilor este permisiunea accesului și pe banda dedicată de pe Regele Ferdinand. Până acum aveau acces numai pe cea de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

Cu toate acestea, legea prevede că taximetriștii pot circula liber pe benzile dedicate transportului în comun. 

Sursele Știri de Cluj arată că, după ce va fi votat regulamentul de către Consiliul Local, taximetriștii îl vot ataca în justiție. 

Comentarii Facebook