”Dacă vedem un gest frumos, trebuie să îl spunem!” - Un student clujean a ajutat un bunic care a dat cu capul de asfalt - FOTO


Un student clujean a ieșit în evidență cu un gest pentru care merită felicitări. El a stat cu bunicul rănit până când a venit SMURD- ul.

”De obicei, când mergeam la facultate o luam pe un drum mai scurt, dar astăzi, cu trotineta mea electrică, la un sens giratoriu m-am încadrat pe prima bandă și nu am mai putut să-mi schimb direcția de mers… În drumul meu, am întalnit un bătrânel trântit la pământ care striga disperat după ajutor. M-am oprint speriat… lângă el doar sânge care țâșnea din frunte. 

După ce l-am ridicat de jos împreună cu mai mulți oameni de bună credință, am sunat rapid la 112, în mai puțin de 5 minute SMURD-ul a ajuns la fața locului și i-au oferit sprijin medical bătrânelului. 

Conștient fiind bătrânelul, continua să ne tot mulțumească că l-am ajutat.

Pe această cale vreau să le mulțumesc mult tuturor oamenilor în numele acestui bătrânel care s-au oprit și au oferit sprijin. Astăzi fiecare din voi, care v-ați oprit, ați fost acel samaritean milostiv. Dumnezeu să fie cu acest bătrânel și cu noi toți și El să ne aibă în pază. 

Astăzi a fost acest bătrânel, dar mâine în situația lui pot să fiu eu sau tu…”, a relatat Ovidiu Vreme.

El a oferit ca exemplu ”pilda samariteanului milostiv!”: Un om care cobora de la Ierusalim la Ierihon a căzut în mâinile tâlharilor. Ei l-au dezbrăcat, l-au bătut zdravăn şi apoi au plecat, lăsându-l pe jumătate mort. Din întâmplare, pe acel drum cobora un preot. Dar când l-a văzut, preotul a trecut înainte, ocolindu-l. Tot aşa şi un levit, când a ajuns în locul acela şi l-a văzut, a trecut înainte ocolindu-l. Însă un samaritean, care călătorea şi el pe acolo, când a ajuns în dreptul lui şi l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat, i-a bandajat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin. Apoi l-a pus pe propriul lui animal de povară, l-a dus la un han şi a continuat să-l îngrijească. În ziua următoare, a scos doi denari, i-a dat hangiului şi i-a zis: Ai grijă de el, iar când mă voi întoarce, îţi voi plăti eu orice vei mai cheltui în plus!


Comentarii Facebook