Mai mulți clujeni cu suflet mare construiesc o CASĂ pentru patru copii, într-o comună clujeană: O familie greu încercată, i-am găsit fără o baie, fără apă


În Băișoara, județul Cluj, trăiește o familie greu încercată de soartă. Patru copii au trăit în condiții greu de imaginat, înainte ca niște oameni inimoși să le construiască o casă.

Câțiva clujeni au mers în acea zonă să facă donații, așa au aflat că cei patru copii locuiesc într-o locuință fără baie și fără apă, o locuință amplasată pe un teren care nici măcar nu le aparținea. 

Cine vrea să acorde un ajutor este binevenit! Rocsana Contraș, activist civic, a fost implicată în acest proces și a reușit să găsească un teren pe care să înceapă construcția, mai e însă mult până când copiii se vor putea bucura de condiții normale pentru a avea un trai decent. 

AM RIDICAT O CASĂ!

Dacă dorești să ne ajuți să împlinim un vis, avem aici o poveste a unui “cuib” pentru 4 prunci:

În septembrie 2021 reușeam după multe eforturi să obținem un teren pentru căsuța lui Alex. 

O familie greu încercată. Locuiesc într-un sat din județul Cluj. Locuința în care i-am găsit fără o baie, fără apă curentă, nici măcar nu le aparține. Din mila și bunăvoința unui vecin, au un prelungitor pt lumină în cele două încăperi. 

Drama acestei familii începe cu adevărat când sunt somați de proprietarii terenului să plece. Am bătut la multe uși și până la urmă am obținut o palmă de pământ. Un deal plin de vegetație după un an și jumătate este acum un loc terasat, pereți ridicați și astăzi-mâine se montează tabla și parazăpezii pentru finalizarea acoperișului. 

Partea costisitoare abia acum urmează când se vor apuca de interiorul căsuței. 

Cu ajutorul unor prieteni s-a strâns o sumă de bani cu care familia a cumpărat materiale de construcții. Au bonuri pe fiecare cui. Acum însă bănuții s-au terminat. Există geamuri termopan demontate cu grijă din altă parte. Există de principiu material pentru izolat, probabil fiecare perete exterior cu altă grosime de polistiren. Există un om de bine pentru 2 prize și două întrerupătoare în casă. Însă mai trebuie așa de multe pentru acest spațiu să devină locuibil pentru 4 copii. 

Eu personal am facut tot ce am putut! Am învățat cu ei engleză și tabla înmulțirii. Le-am dus hăinuțe și un covor. Sunt cei cărora le-am pictat pereții cu personaje din desene animate. Tot în 2021 am putut influența parcursul lor- Împreună cu o echipă faină și un eveniment de gaming la Cluj, am ajuns la ei cu un aragaz nou, loc de servit masa și un laptop pentru Alex, copilul de 10 ani ce făcea școala online fără să aibă o tabletă.

Acum îmi doresc să mai apară de undeva speranță pentru ei. 

Îmi aduc aminte când am început această poveste cum mi-au spus “Și o coajă de pâine dacă va fi să o împărțim dar s-o mâncăm în casa noastră”. 

Promit dragii mei că de aici nu o să vă mai dea nimeni afară! Oricine dorește să se implice, în orice manieră, vă rog să mă contactați. Imediat ce vremea se încălzește vom merge să muncim și fizic alături de ei, cu toată priceperea noastră!”, a transmis Rocsana Contraș, paramedic la Salvamont-Salvaspeo Cluj. 

Comentarii Facebook