Patru ani de la moartea unui jurnalist clujean și încă nu s-a făcut lumină: ”I-au scos UN BORCAN DE PUROI DIN PLĂMÂNI”


Sunt patru ani de la moartea jurnalistului clujean Dan Porcuțan, și încă sunt întrebări fără răspuns în cazul lui. 

Într-un interviu acordat pentru Kanal D, chiar după slujba de înmormântare a fratelui său, de acum patru ani, Adriana Porcuțan a povestit ultimele clipe din viața jurnalistului clujean, plecat dintre noi prea devreme.

A fost nevoie să-i scoată UN BORCAN DE PUROI DIN PLĂM NI. Așa ne-au spus medicii de pe Ambulanță, dar nu au mai putut să-l salveze”, a spus Adriana Porcuțan.

Jurnalistul a suferit o operație banală la o măsea, iar de acolo lucrurile s-au complicat. După intervenție, Dan a acuzat dureri în zona gurii, dar și o umflătură mare în zona gâtului, lucru relevat chiar de sora acestuia.

El a fost externat de medicii de la Clinica de Maxilo-Faciale și a murit acasă, singur. Cel mai probabil a făcut șoc septic.

Dan Porcuțan a fost găsit mort în 15 martie, în propria-i locuință. L-a găsit sora acestuia care a sunat imediat la număru de urgență 112, dar medicii de la ambulanță nu au mai putut face nimic. După ce a fost externat el s-a văzut cu un prieten în oraș. Cei apropiați spun că acuza dureri de inimă și cel mai probabil a făcut un stop cardio respirator.

Dan Porcuțan a lucrat ca foto-reporter în mai multe redacții clujene, ultima dată la Monitorul de Cluj.

Foto: Cirsti Vescan

Comentarii Facebook