Cursa Rățuștelor de la Cluj a adunat donații în valoare de 4.000 de Euro

 

Cursa Rățuștelor, care a avut loc duminică, 14 august, pe Someș, a adunat donații în valoare de 4.000 de euro. 

 

Evenimentul a avut loc duminică, între podul pietonal din cartierul Grigorescu și podul Garibaldi.

 

Cursa Rățuștelor a fost unul dintre evenimentele Someș2021: Sunt Riveran, prin care Asociația Cluj 2021 a marcat depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

 

2021 de rățuște au fost adoptate înainte de a porni în cea mai amuzantă întrecere pe Someș. Astfel au fost strânși aproximativ 4.000 de Euro, bani ce vor fi donați Casei de copii “Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca și care vor fi investiți în educația celor 8 copii găzduiți aici.

 

Sute de oameni au participat la eveniment pentru a-și încuraja rățușca preferată să treacă printre primele linia de sosire.

 

Din cauza unor probleme tehnice, cursa a pornit cu o întârziere de 45 de minute, iar barajul a cedat lăsând o bună parte dintre rățuște să-și continue drumul. Din fericire, majoritatea rățuștelor au fost recuperate duminică și luni cu ajutorul voluntarilor, a echipei Outdoor4U și a oamenilor binevoitori care le-au înapoiat. 

 

Am fost surprinși de entuziasmul oamenilor care au venit în număr foarte mare să urmărească această primă cursă a rățuștelor. Iar rățuștele au fost mult mai năzdrăvane, decât am prevăzut. Din fericire, pe lângă barajul inițial de lângă podul Garibaldi, au mai fost montate alte trei baraje pe Someș, ultimul în zona parcului Feroviarilor, tocmai pentru a prinde toate rățuștele. Pe cele care au rămas prinse în vegetația de pe Someș le-am adunat luni (15 august) cu mai multe ambarcațiuni. Dorim să mulțumim pe această cale reprezentanților ISU pentru ajutor, echipei Outdoor4U și clujenilor care ne-au înapoiat rățuștele fugare”, a declarat Gabriel Aldea, Vice-președinte Rotaract Samvs Cluj-Napoca.

 

Clujenii au putut ”adopta” câte o rățușcă sau mai multe, iar banii adunați vor fi donați Casei de copii “Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook