Cum va arăta pârtia de schi Mărișel - Copcea - FOTO

 

Dezvoltatorii pârtiei de schi Mărișel - Copcea, pârtie care va fi deschisă din 2014, au prezentat o schiță a proiectului.

 

Amplasamentul este situat în una din cele mai frumoase așezări de munte. Turistul beneficiază de o percepție vizuală deosebită ajungând din defileul îngust al Someșului Cald de la Centrala Electrica, pe Valea Leșului, pe platoul Mărișel situat la 1100m altitudine. Accesul in prezent se face pe DJ107 ce strabate localitatea si este unul din accesele in Parcul Natural Apuseni.

 

Limitandu-ne strict la locatia Bazei de agrement de la punctul de sosire al instalatiilor de transport si de plecare a pistelor de schi turistului i se deschide o priveliste deosebita: la o distanta de circa 1,5 km si la o diferenta de nivel de 200m se intinde in intreaga lui splendoare Acumularea Fantanele iar peste acesta Statiunea turistica Belis-Fantanele si comuna stramutata Belis – printre primele localitati din tara construita pe principii urbanistice”, precizează dezvoltatorii proiectului, pe site -ul oficial.

 

Pe pârtia veche va fi amenajată și pârtia cu dificultate ridicată. Terenul este lipsit de vegetație în proporție de 90%. Traseul pe care a fost montat vechiul teleschi este lipsit de vegetatie, iar acolo va fi montat un telescaun.

 

Zona in care se va realiza pârtia cu grad de dificultate ușoară și zona în care se va realiza pârtia cu grad de dificultate medie, care deviaza din partia veche este acoperită cu vegetație forestieră matura din specia molidului.

 

La baza pârtiei, la cota 915 este un teren lipsit de vegetație, unde va fi amenajată o parcare și construcțiile pentru transport pe cablu si instalațiile de produs zapada artificială. 

 

 

Accesul la cota 915 se realizează pe un drum care ajunge la capătul barajului lacului de acumulare Fântânele, de DJ 108.

 

Pârtia de la Mărișel - Copcea va dispune de:

 

Se vor instala doua sisteme de transport pe cablu tip “teleschi” si o instalatie tip “telescaun “;

Se vor amenaja trei partii de schi cu grade diferite de dificultate: partia albastra ( 1600m ), partia rosie ( 1500m ) si partia neagra ( 1300m );

Pe partia albastra si pe partia rosie se va instala un sistem de produs zapada artificiala si nocturna;

Se vor amenaja doua parcari ( 500 de locuri de parcare );

Comentarii Facebook