Cum si-au batut joc medicii din Spania de un roman cu o tumora gigant: L-au programat la ecograf in 2012 VIDEO

 

Un roman plecat la munca in strainatate a simtit pe propria piele cat de performant este si sistemul sanitar din Spania. Barbatul are o tumora gigant, dar a fost programat la un simplu ecograf in februarie 2012.

Barbatul a muncit la padure in localitatea Silleda din Spania, situata la circa 35 de kilometri de Santiago de Compostela. "Am mers intr-o zi dupa munca cu colegii in oras si cand m-am dus la toaleta am urinat sange. I-am spun patronului si mi-a zis ca trebuie sa la medic. M-am dus la medic in Silleda si ii spun ce am si el imi da o karata si ii zic: 'Domnule, ce sunteti karatisti aici?' El ma intreaba: 'Te doare?' 'Cum sa nu ma doara, daca dati tare!', ii spun eu. 'Pe cealalta parte te doare?', intreaba medicul si eu ii spun ca sigur ca ma doare", a povestit barbatul, originar din Bistrita Nasaud, care nu a dorit sa isi dezavaluie identitatea.

Romanul a fost plimbat timp de o luna pe la mai multi medici in Silleda si pana la urma i s-a spus ca trebuie sa nu mai munceasca la padure. "Mi-au spus ca din cauza coloanei ma doare la rinichi si ca ma doare pentru ca muncesc la padure. Pentru ca nu mi-a trecut nici cu medicamentele pe care mi le-au dat, m-am dus la urgenta si de acolo m-au trimis in Santiago sa fac analize", a mai spus romanul.

"In Santiago, la spital, medicii mi-au spus ca am o infectie la rinichi si ca trebuie sa fac un ecograf, dar ca nu se poate numai in 2012 pot si am facut o contestatie. Mi-au raspuns ca nu se poate face numai in 27 februarie 2012 si le-am spus ca pana atunci pot muri de trei ori. Mi-am cerut ajutorul de somaj si am plecat in tara", a mai adaugat romanul, cu ochii in lacrimi.

Pacientul a ajuns in cele din urma la Institutul de Urologie si Transplant Renal (IUTR) Cluj, unde este investigat si asteapta sa fie operat de echipa profesorului Mihai Lucan. "Este un pacient cu o tumora mare, care s-a extins. Vom analiza cea mai buna interventie in acest caz, care arata ca si in alte tari sunt probleme in sistemul sanitar", a adaugat profesorul Mihai Lucan.

Barbatul din Bistrita Nasaud are 9 copii si s-a dus la munca in Spania pentru a le putea pune o paine pe masa.

Comentarii Facebook