Cum sa te feresti de caldura


Chiar daca nu este canicula afara, caldura si-a facut deja simtita prezenta. Medicii ne sfatuiesc sa fim cumpatati si sa incercam sa ne ferim de soare.

Cel mai important lucru in zilele calde si caniculare este sa ne ferim de soare intre orele 11.00 si 18.00 deoarece atunci razele soarelui sunt cele mai puternice. Daca totusi  trebuie sa iesim din casa, este indicat sa incercam sa mergem prin locuri umbrite.

Hidratarea trebuie sa fie maxima. De preferat este apa plata, sucurile naturale si ceaiurile facute in casa. Bea cel putin 2 litri de apa pe zi.

Tot pentru o hidratare optima sunt recomandate fructele si legumele proaspete. Acestea sunt pline de vitamine si consumate reci au un efect mult mai bun decat il are o inghetata. Specialistii in nutritie ne recomanda pepenele verde, galben, piersicile, rosiile si castravetii.

In zilele calde trebuie sa purtam haine cat mai comode din materiale naturale(bumbac, in) si deschise la culoare. Capul poate fi acoperit cu un batic, o sapca sau palarie.

Daca stai in casa, fa dusuri dese cu apa putin mai calda decat temperatura corpului. Cu cat apa va ramane mai mult pe piele cu atat ne vom simti mai racoriti.

Atentie la temperatura casei. Specialistii ne recomanda sa tinem geamul inchis pe perioada zilei si sa folosim aerul conditionat. Daca nu avem aer conditionat, putem reduce caldura din casa prin inchiderea ferestrelor si tragerea draperiilor care sa impiedice patrunderea razelor de soare in incapere.

Comentarii Facebook