Cum s-a produs tragedia din Cimitirul Mănăștur, unde o femeie a fost omorâtă de o cruce căzută


O femeie a murit în cimitirul din Mănăștur, după ce o cruce uriașă a căzut peste ea. Incidentul s-a produs vineri, iar femeia de 47 de ani și-a pierdut viața când mergea la mormântul soțului ei, decedat în cursul anului 2022.

Fulop Apolonia mergea la mormânt pentru a-l curăța, deoarece în cursul zilei de sâmbătă era ziua soțului defunct, și familia ar fi urmat să se adune pentru o scurtă comemorare, scrie Foaia Transilvană.

Femeia ar fi alunecat pe iarba plină cu rouă, iar în cădere ar fi încercat să se țină de crucea unui mormânt. 

Fiul femeii știa că mama lui ar fi trebuit să meargă la cimitir. A sunat-o de mai multe ori, dar nu i-a răspuns. ”Eu am sunat-o prima dată pe la 08:30 şi nu am mai ajuns să vorbesc cu ea deloc. Asta e! O întâmplare nefericită. Mai mult ca sigur s-a sprijinit de mormânt când cobora să nu alunece, fiindcă iarba era încă umedă după ploaia de azi-noapte”, a declarat tânărul.

Polițiștii i-au audiat și pe paznicii cimitirului. Unul dintre ei ar fi declarat că a auzit mai multe ore, un telefon care suna. În prima fază, angajatul a crezut că cineva și-a uitat un telefon, pe unul dintre morminte.

Insistențele apelurilor l-au făcut pe paznic să plece în căutarea locului de unde se auzeau apelurile telefonice. A ajuns prea târziu, deoarece Apolonia Fulop decedase fără să poate primi un ajutor medical de urgență.

Deși cimitirul din Mănăștur este administrat de Primăria Cluj-Napoca, iarba dintre morminte nu este tunsă. Din acest motiv, femeia nu a fost găsită foarte repede.

Comentarii Facebook