Duminica 28 Aprilie

Cum i s-a făcut rău elevului de 14 ani din Cluj, transportat la spital. O elevă i-a dat niște benzi pe care le-a lipit de gingie


Incident grav la Școala Gimnazială din Apahida! O elevă de clasa a 8-a a adus mai multe benzi cu nicotină folosite pentru a te ajuta să te lași de fumat și le-a dat unui coleg care și le-a lipit pe gingie, exact așa cum a văzut pe instrucțiunile de pe ambalaj. 

La scurt timp, băiatul de 14 ani a început să se simtă rău. Profesoara elevului a decis că cel mai bine e să sune la ambulanță. La școală s-au deplasat medicii, care l-au transportat mai apoi la spital. 

Pe lângă benzile a căror compoziție nu o știa, băiatul le-a spus medicilor că a băut și un energizant. La analize s-a stabilit că era vorba despre benzi cu nicotină, dar într-o cantitate mult prea mare pentru un adolescent. 

Snus-ul (benzi de nicotină) este un produs obținut din tutun măcinat. Acesta este încapsulat, de obicei, într-o mică punguță ce se plasează între gingie și buze. Snus-ul nu provoacă cancer pulmonar, dar este legat de multe alte boli, cum ar fi bolile cardiovasculare și alte tipuri de cancer ale sistemului digestiv. Curtea de Justiție a UE a decis în mod clar că „produsele din tutun pentru uz oral rămân dăunătoare sănătății, creează dependență și atrag tinerii”.

„La data de 28 februarie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, aflați într-o unitate de învățământ din localitatea Apahida au fost anunțați de către un cadru didactic despre faptul că un elev al școlii acuză stări de rău.

Elevul, care a menționat că a consumat nicotină și o băutură energizantă a fost preluat ulterior de un echipaj medical și transportat la spital în vederea efectuării investigațiilor medicale de specialitate. În acest context nu au fost identificate substanțe interzise, prevăzute de legislația în vigoare”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii Facebook