Cum ”cântărește” Supercom deșeurile în Cluj. La final, ești bun de plată - VIDEO


Supercom continuă să încalce contractul semnat cu Asociația ADI Eco Metropolitan, din care fac parte toate primăriile din județ și Consiliul Județean Cluj. Conform acestui contract, toate deșeurile colectate trebuie cântărite și oamenii să plătească fix cât aruncă

Scopul acestui sistem de plătești cât arunci este tocmai încurajarea reciclării, pentru a ajunge cât mai puține deșeuri la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), construit de Consiliul Județean Cluj și predat Supercom.

Firma din București, care colectează toate deșeurile din județul Cluj, având monopol, nu cântărește gunoaiele colectate de la fiecare casă sau asociație de proprietari, deși contractul prevede acest lucru. Nimeni, nici chiar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu a luat nicio măsură în acest sens, împotriva Supercom, care acționează la fel ca firmele dinainte și nu cântărește gunoaiele.

Culmea este că, dacă Supercom nu ar fi acceptat la licitație această condiție, atunci ar fi fost exclusă și nu ar fi ajuns să pună mâna pe contract. După ce a câștigat licitația, această prevedere a devenit o corvoadă și nu este aplicată. 

Între timp, oameniii încă speră că legea va fi aplicată și se vor lua măsuri în acest caz. 

Comentarii Facebook