Duminica 28 Aprilie

Invazie de șobolani pe o stradă din Mănăștur: „Este un canal din care ies și intră în voie, să se pună capcane”


Locatarii unui bloc din Mănăștur cer administrației locale să amplaseze capcane pentru șobolani pe strada lor. Aceștia spun că în zonă sunt cinci blocuri, iar șobolanii ies și intră în voie într-un canal situat în apropierea acestora. 

„Solicit ca în spatele blocului de la adresa Aleea Moldoveanu nr.10 B1 R13 să fie puse niște cutii capcană pentru șoareci/șobolani. 

Este un canal din care ies și intră în voie șoarecii și șobolanii. 

Sunt cinci blocuri legate între ele și la nici un bloc nu sunt cutii capcană pentru șoareci/șobolani”, a sesizat un locatar, care sere administrației locale să rezolve urgent problema.

Înmulțirea șobolanilor în marile orașe este favorizată și de schimbările climatice. Creșterea temperaturilor creează condiții favorabile pentru înmulțirea rapidă a șobolanilor, porumbeilor și a altor specii dăunătoare. Acest lucru poate genera o problemă urgentă de sănătate publică pentru administrațiile municipale. Cu părere de rău, temperaturile mai ridicate le permit șobolanilor să-și adăpostească puii iarna și să se reproducă pe tot parcursul anului.

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook