Cum arată acum pasajul din Piața Gării Cluj - FOTO

 

Pasajul din Piața Gării este închis, locul fiind insalubru. Primăria Cluj-Napoca anunță că în 2 luni totul va fi refăcut. 

 

Propunerea de moderizare i-a aparținut viceprimarului Gheorghe Șurubaru. 

 

Proiectul se va derula în două etape. Prima, modernizarea acestui pasaj, care nu a mai fost reparat de la crearea lui (înțeleg că este vorba de anul 1987), pentru a-l putea reda circulației publice în condiții decente, normale. Este o lucrare care valorează 400.000 lei și va fi încheiată la sfârșitul lunii iulie, deci din luna august aici ar trebui să se circule în condiții decente.

 

A doua etapă, pentru care am publicat deja pe SEAP documentația de licitație, se referă la conectarea acestuia cu pasajul care este în proprietatea gării, astfel încât cetățenii să poată circula la autobuze, la tramvaie, prin subteran, în condiții de siguranță, fără a fi nevoiți să traverseze pe la suprafață”, a spus primarul Emil Boc, care a susținut ideea lui Gheorghe Șurubaru.

 

Singura problemă este legată de scara rulantă. ”Vom vedea în ce măsură este posibilă montarea de scări rulante și acces pentru persoanele cu handicap. În plus, pasajul va fi dotat cu sistem de supraveghere video, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță. Ne dorim avansarea acestui proiect în special pentru că urmează proiectul tramei stradale, care va asigura refacerea întregii Piețe a Gării”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook