Cum actiona un "tepar" de profesie la Cluj

Gavril Daniel Lacatus este arestat preventiv pentru 29 de zile pentru ca a comis nu mai putin de sapte infractiuni de trafic de influenta.

 

Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, tanarul de 28 de ani a inselat sapte persoane, carora, in schimbul unor sume de bani, le promitea ca intervine pe langa diversi functionari ca sa le fie rezolvate favorabil problemele.

 

De la un barbat a cerut 350 de euro si i-a promis ca, prin intermediul unor angajati de la IML Cluj, ii va "rezolva alcoolemia". In fata altor doua victime, Gavril Daniel Lacatus s-a dat drept apropiat al directorului Casei Judetene de Pensii Cluj. De la una dintre victime a primit 1.100 de lei ca sa obtina rezolvarea favorabila a pensionarii anticipate, iar de la cea de-a doua a primit 4.000 de lei ca sa rezolve o pensionare anticipata.

 

Pentru a "inlesni" eliberarea unei autorizatii de construire in regim de urgenta de la Primarie, tanarul a incasat de la un barbat 1.500 de lei, iar pe un alt barbat l-a pacalit ca intervine pe langa conducerea Corpului IV Armata ca sa il treaca in corpul subofiterilor. De la acesta a incasat 2.500 de lei.

 

Ca sa il prinda, anchetatorii au folosit un investigator sub acoperire, iar inculpatul a fost prins in flagrant in momentul in care primea de la acesta o suma de bani, se arata in incheierea penala din 9 august, prin care s-a dispus arestarea suspectului.

 

Tanarul a fost arestat de magistratii de la Tribunalul Cluj pentru 30 de zile, desi avocatul apararii a cerut cercetarea in stare de libertate cu obligatia de a nu parasi localitatea sau tara.

Comentarii Facebook