Cum a decurs la Cluj înmormântarea unei femei care a murit după infectarea cu coronavirusul ucigaș - FOTO


O femeie care a murit în Irlanda a fost adusă acasă și îngropată la Câmpia Turzii, anunță RefleqtMedia.

La înmormântare a participat și un echipaj de Poliție, iar groparii au fost îmbrăcați în costume de protecție.

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat că cortegiul a fost preluat de poliție de la intrarea în oraș. ”Toate detaliile le-am stabilit eu cu pastorul, familia și doctorul Irimieș de la noi, încă de la începutul săptămânii. A fost stabilit în fiecare cimitir locul în care se vor îngropa cei cu COVID-19. A participat un singur membru al familiei. Și atât firma care a transportat sicriul, cât și groparii, au avut echipament de protecție”, a precizat Dorin Lojigan, citat de Turda News.

Fiul femeii decedate, Haiduc Rostaș, a spus că sicriul a venit din Irlanda fără nicio măsură specială de securitate.

Femeia care a fost decedata din COVID-19 este mama mea și nu aveți habar câte eforturi am făcut ca să o ducem acasă, din Irlanda. Mama a fost trimisă din Irlanda ca o persoană decedată normal, am dovezi că nu mai avea nicio infecție. Precizez că nu a fost băgată în saci și sicriul nu a fost sigilat”, a spus Haiduc Rostaș.

Sicriul a fost sigilat, cu restricții de COVID. Și adeverință de transport pentru firma care a executat transportul. Din București, dacă bine rețin”, aa spus primarul Dorin Lojigan.

Comentarii Facebook