Cu 5 zile înainte de pronunțare, Cherecheș vrea ca procesul de la Curtea de Apel Cluj să fie mutat la altă instanță


Cherecheș își joacă și ultima carte, cu 5 zile înainte de sentința finală, acesta cere, prin intermediul avocaților săi, ca procesul de la Cluj să fie mutat la o altă instanță, arată un document consultat de G4media.ro

Avocații primarului invocă faptul că presiunea asupra judecătorilor din Cluj ar fi prea mare ceea ce ar putea să influențeze decizia acestora. 

Al doilea argument se bazează pe faptul că unul dintre magistrații din Cluj ar fi fost vizat de o tentativă nereușită de mituire pentru care soacra și socrul lui Cherecheș au fost arestați, informează Realitatea.net.

Este vorba despre Georgiana Rodica Fărcaș Hîngan, una dintre judecătoarele din completul care urmează să dea verdictul în cazul primarului din Baia Mare. 

Judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan a rămas în complet după ce, în 9 noiembrie, colegii acesteia i-au respins cererea de abținere.

Amintim că soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prinsă în flagrant când voia să ofere mită judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentință mai blândă pentru ginerele ei.

Claudia Gliga, soacra lui Cherecheș, ar fi luat legătura cu mama judecătoarei și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. 

Alături de soacra lui Cherecheș a fost arestat și socrul acestuia, care ar fi ajutat-o pe soția lui în comiterea faptei.

Socrii primarului Cătălin Cherecheș, din Baia Mare, reținuți pentru dare de mită la un judecător din Cluj

Primarul Cherecheș susține că nu știa de intenția socrilor săi și că nu are nicio legătură cu cele întâmplate.

Cherecheș a fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la 5 ani de de închisoare pentru luare de mită. Dacă nu intervine nicio modificare, instanța ar trebui să se pronunțe, definitiv, pe 24 noiembrie.

Comentarii Facebook