CTP Cluj suplimentează numărul de curse odată cu începerea școlii

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că va suplimenta numărul de curse începând cu 10 septembrie, ca urmare a începerii noului an școlar.



Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului calator prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 25%, începând cu data de 10.09.2018, ca urmare a începerii anului scolar si a reluarii activitãtii în majoritatea unitãtilor economice din municipiul Cluj-Napoca”, anunță CTP Cluj.

CTP anunță că se va relua transportul elevilor prin curse speciale, cu plecari din cartiere spre zona centrala la ora 7:20 si reintoarcerea la ora 14:10, pe urmatoarele linii:

Autobuze: 8 – 9 – 24 – 30 – 31 – 43 – 46.

Troleibuze: 3 – 6 – 25.

Tramvaie: 102.

De asemenea, incepand de marti, 11.09.2018, se va lansa, pe durata de o luna si jumatate, un proiect-pilot pentru transportul elevilor din clasele 0 – 4 de la Liceul Teoretic “Nicolae Balcescu” si Liceul Teoretic “Avram Iancu”. Traseele acestor curse experimentale vor fi:

Manastur (Bucium) – Primaverii – Izlazului – Memorandumului – Motilor – P-ta A. Iancu- Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Arges) si apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
Manastur (Bucium) – Calea Floresti – Motilor – Memorandumului – P-ta A. Iancu - Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Arges) si apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
Zorilor – Observatorului – Cl. Turzii – P-ta Cipariu – P-ta A. Iancu - Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Arges) si apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
Gheorgheni (Unirii) – Nicolae Titulescu – P-ta Cipariu – P-ta A. Iancu - Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Arges) si apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
Marasti (IRA) – Aurel Vlaicu – 21 Decembrie 1989 – Constanta Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Arges) si apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).

Totodată si elevii altor scoli vor putea circula pe aceste curse experimentale.

Cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, conform Legii 1/2011 si HCL 22/17.01.2018, elevii incepand cu clasa pregatitoare si pana la clasa a XIII-a, curs de zi, din învăţământul de stat şi particular, beneficiaza de abonamente gratuite pe maxim doua linii de transport in comun sau cu reducere 50% pe una sau doua linii la alegere, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniti din casele de copii, in baza HCL 194/11.05.2010.

Ca urmare a Conventiilor incheiate de catre CTP Cluj-Napoca SA cu unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare, abonamentele elevilor din anul scolar 2017 – 2018 sunt valabile pana la data de 30.09.2018, data pana la care vor intra in posesia noilor abonamente pentru anul scolar 2018 - 2019. Pentru reincarcarea abonamentelor electronice, elevii vor preda cardurile la unitatea de invatamant de care apartin. In cazul in care au pierdut cardul, este necesar sa achizitioneze un duplicat de la Centrele de vanzare ticketing si sa il predea la scoala pentru reincarcare. Pe perioada in care elevii au predat cardul pentru reincarcare, acestia vor calatori pe baza carnetului de elev. Aceasta prevedere este valabila cel mult pe perioada 11.09.2018-30.09.2018.

Conform HCL 21/17.01.2018, Primaria va subventiona transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanatelor respectiv Colonia Pata Rat, pana in Cluj-Napoca.

Se efectueaza in continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilitati neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primaria municipiului Cluj–Napoca si, respectiv: Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj-Napoca , Asociatia Caritatea Umanitar Internationala, Gradinita Malteza, Asociactia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tanarul Singuratic), Asociatia Hans Spalinger, Scoala Gimnaziala Speciala Transilvania Baciu.

Transportul de noapte se realizeaza cu autobuze, prin intermediul liniei 25, dupa urmatorul program :
Plecari Bucium: 23,05 – 23,35 – 24,05 – 0,35;
Plecari Unirii: 23,00 – 23,30 – 24,00 – 0,30.

Comentarii Facebook