Taximetriștii din Cluj LUPTĂ pentru majorarea tarifelor: Vom bloca toate trecerile de pietoni din oraș

 

Taximetriștii din Cluj-Napoca amenință că vor bloca toate trecerile de pietoni nesemaforizate din oraș, nemulțumiți că tarifele nu au mai crescut din 14 aprilie 2008.

 

Până la urmă va trebui să recurgem la acțiuni de protest pentru a ne salva locurile de muncă. Trebuie sa facem ceva pentru că în 14 aprilie se împlinesc 5 ani ani de când nu s-a mai modificat tariful. De atunci au crescut cu peste 100% cheltuielile cu benzina și motorina, dar și cu 200% cheltuielile cu dispeceratul. Această taxă de dispecerizare a fost majorată de 5 ori, în condițiile în care legea susține că nu poate crește, dacă nu se majorează și tariful la distanță”, a declarat Vioreal Tătar, președintele Sindicatului Liber Napoca al Taximetristilor din Cluj.

 

Acesta a spus că taximetriștii nu vor mai protesta la volan, ci vor bloca trecerile de pietoni nesemaforizate. ”Am mai făcut proteste cu maținile și numai am blocat circulația. Acum vom protesta prin blocarea trecerilor de pietoni nesemaforizate din oraș. Vom traversa strada în continuu”, a mai spus Viorel Tătar.

 

Acesta a spus că, în 2012, a trimis un studiu de fundamentare la Primăria Cluj-Napoca prin care solicita ca tarifele să crească la 2,24 lei în timpul zilei și 2.80 pe noapte. Acum, însă taximetriștii cer ca majorarea să fie mai mare. 

 

Viorel Tătar a precizat că acest protest ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni.

 

Taximetriștii din Cluj-Napoca vor să crească tarifele cu aproape 50%

Comentarii Facebook