Crucea Iancului, de la Marisel, asteapta mii de oameni la sarbatoarea de duminica. VEZI programul manifestarii


Mii de oameni sunt asteptati sa urce duminica la Crucea Iancului pentru sarbatoarea traditionala din Muntii Apuseni. Romanii ii cinstesc pe motii care au luptat in timpul Revolutiei de la 1848, impotriva trupelor maghiare, in frunte cu Avram Iancu si Pelaghia Rosu.

In 2009 la sarbatoarea de la Marisel au participat 10.000 de persoane, care s-au bucurat atat de produsele traditionale puse in vanzare de localnici, dar si de spectacolul artistic oferit.

Si in acest an, organizatorii promit la "Serbarea de la Crucea Iancului" momente deosebite, pline de traditie si folclor.


Programul manifestarii:

10.00 - Primirea invitatilor;
11.00 - 12.00 - Slujba religioasa;
12.00 - 12.30 - Depuneri de coroane;
12.30 - 13.00 - Discursuri oficiale;
13.00 - 19.00 - SPECTACOL FOLCLORIC.

SPECTACOLUl FOLCLORIC va fi sustinut de urmatorii artisti:
Orchestra profesionista "CUNUNA TRANSILVANA" a C.J.C.P.C.T. Cluj; Familia PETREUS; Maria MARCU; Aurel SUTEU; Amalia CODOREAN-CHINDRIS; Mariana MORCAN; Maria LOBONT; Florin ROSAN; Taraful de la MARISEL; Roman Augustin MARC; Taraful MaGURA VISAGULUI; Mihai MARIS; Lavinia MARIS; Anamaria BUDAIE; Dana PURCEL; Livia HETEA precum si Ansamblul folcloric "CUNUNA MUNTILOR" din MaGURI-RACaTaU; Ansamblul folcloric "CUNUNA APUSENILOR" din GILAU; Ansamblul folcloric din FLORESTI; Ansamblul folcloric "DOINA" din TURDA; Fanfara Militara; scoala populara de Arte "Tudor JARDA" din CLUJ-NAPOCA.

Comentarii Facebook