Profesorii de la trei facultati din cadrul UBB Cluj-Napoca protesteaza fata de Legea Educatiei


Cadrele didactice din cadrul Facultatilor de Business, Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Geografie din cadrul UBB protesteaza fata de Legea Educatiei. Profesorii clujeni cer retragerea acesteia, deoarece nu are viziune si abunda in confuzii.

"Proiectul este lipsit de viziunea schimbarilor necesare educatiei, abunda de confuzii conceptuale, de inconsecvente şi chiar contradictii. De o gravitate extrema este golirea de continut a autonomiei universitare, locul marginal acordat cercetarii si inovarii, scoaterii din sistemul national de educatie a personalitatilor de varf, a profesurilor de a caror expertiza Romania are atata nevoie. De asemenea, finantarea, structura, organizarea universitatilor lasa loc arbitrariului, politizarii si recentralizarii", afirma cadrele didactice de la Facultatea de Business, din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Profesorii de la Facultatea de Geografie sunt sustinuti in protestul lor si de 65 cadre didactice de la Facultatea de Geografie si Extensiile Universitare din Zalau, Bistrita, Gheorgheni si Sighetu Marmatiei.

Cadrele didactice de la Facultatea de Psihologie sustin ca legea trebuie retrasa si inlocuita cu un alt proiect care sa rezolve probelemele din invatamantul preuniversitar si universitar.

Protestul profesorilor de la Universitatea "Babes-Bolyai" a inceput in urma cu cateva zile, cand 800 de conferentiari, lectori si asistenti din toate cele 21 de facultati ale UBB au semnat o declaratie publica de respingere a proiectului noii Legi a educatiei, lansat in dezbatere publica de Ministerul Educatiei in 18 ianuarie 2010.

Comentarii Facebook