Joi 26 Noiembrie

Cozi de sute de persoane pentru abonamentele de parcare, la Cluj. Unii au venit încă de azi-noapteCâteva sute de persoane așteaptă la coadă, marți, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC) al Primăriei Cluj-Napoca pentru a depune cererile pentru abonamentele de parcare.

Cu toate că ghișeele s-au deschis abia în această dimineață, la ora 08.00, primul clujean a venit încă de luni seară, la ora 23.30.

Şi acum trei ani am stat şi nu am rezolvat nimic. Atunci am venit mai târziu şi de aia nu am mai prins. Acum am venit aici să fiu primul, la ora 23.30. Nu am stat singur, au mai venit şi alţi oameni pe parcursul nopţii. N-a fost dificil, ne-am îmbrăcat. Cu primul număr din anul ăsta să nu primesc loc de parcare? Nu cred să nu primesc. În cartiere sunt şi locuri de parcare care se pot retrasa, neamenajate, le-am şi arătat”, a declarat bărbatul, pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, marţi, că municipalitatea a suplimentat ghişeele la primăriile de cartier, iar la CIC a implementat un nou sistem de gestionare a numerelor de ordine pentru reducerea cozilor şi a timpilor de aşteptare la ghişee.

"Motivul pentru care oamenii aleg să stea la coadă cu câteva ore înainte de deschiderea ghişeelor este depunerea unei cereri care are rolul de a creşte şansele obţinerii unui loc de parcare după data de 31 martie, în situaţia în care abonamentele de parcare se eliberează conform principiului primul venit primul servit. Dacă o persoană nu îşi mai achită locul de parcare, acesta se atribuie automat primei cereri din zona respectivă. Pentru reducerea cozilor şi a timpilor de aşteptare la ghişee, am suplimente ghişeele la primăriile de cartier, iar la CIC am implementat un nou sistem de gestionare a numerelor de ordine iar rezultatul a fost că primele 100 de persoane care au depus cereri marţi au fost procesate în 15 minute. Până marţi la ora 12 au fost depuse, în total, 1.238 de cereri pentru abonamentele de parcare”, a spus purtătorul de cuvânt.

.

Comentarii Facebook