COVID la Institutul de Urologie Cluj! Spitalul a limitat internările și nu mai face temporar transplanturi - EXCLUSIV


Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj a oprit transplanturile și internările din cauza unui pacient cu COVID-19. Persoanele internate, care nu prezintă stări grave, sunt trimise acasă.

A fost depistat un pacient cu COVID-19, a cărui test pozitiv a venit luni seara, 12 octombrie, și s-a declanșat protocolul pentru limitarea răspândirii virusului. ”Totul este sistat la internări, mai funcționează numai linia de gardă”, ne-a spus medicul de gardă.

O sursă medicală a declarat pentru Știri de Cluj că pacienții sunt trimiși acasă, cei care sunt în stare mai bună, pentru a fi făcută dezinfecția unității sanitare. Ar fi vorba despre un caz de COVID-19, iar pentru a limita extinderea și alte probleme s-a decis să nu se mai facă internări,  iar pacienții care nu sunt în stare gravă să fie trimiși acasă. De asemenea, se fac numai intervențiile chirurgicale urgente, restul fiind amânate.

Transplanturile au fost sistate pe o perioadă de câteva zile, până când va fi făcută ancheta epidemiologică. 

Directorul medical al Institutului, Dr. Marcel Rad, a confirmat cazul și a oferit detalii suplimentare:

Avem un pacient de-al nostru, un caz urologic cu tumoră, care a venit prin UPU, săptămâna trecută a fost internat la noi, cu un test negativ, făcut la dânșii. În cursul internării a început să dezvolte ceva simptome respiratorii și l-am izolat și l-am retestat.  Ieri seara am primit rezultatul că de fapt el este pozitiv. De aici au urmat toate protocoalele care sunt în momentul de față, cu ancheta epidemiologică. Aici nu a intrat în contact cu nimeni, pentru că el a fost izolat în rezervă.

Azi și mâine testăm personalul pentru că urmează să se închidă și Spitalul Clujana,care se închide și preluăm pacienți urologici, iar acolo să se trateze doar pacienți COVID. 

Acum, la noi, tot ce poate fi amânat câteva zile, ca să nu creștem riscul și la alți pacienți și reprogramăm internările cât timp durează ancheta epidemiologică, adică timp de câteva zile, iar apoi reinternăm. Cu restul pacienților mergem în continuare,. Asigurăm continuitatea activității și la blocul operator, dar în continuare ne-am împărțit pe echipe”, a declarat directorul medical al Institutului, Dr. Marcel Rad. 

Activitatea este afectată numai în ceea ce privește cazurile programabile. Sper pe un joi, vineri să ne putem relua activitatea. S-au externat câțiva pacienți din cazurile care nu reprezentau urgență, ca să nu îi expunem la riscuri. La noi accesul este mai dificil și nu avem acces prin mai multe locuri. Am decis să externăm ceea ce poate fi amânat, în niciun caz nu i-am dat afară din spital”, a mai spus directorul medical.

Pacientul cu COVID a fost mutat de la Institutul de Urologie Cluj, pe terapie la un spital care tratează astfel de pacienți. Zona este în igienizare, conform protocolului. 

COVID la U-BT! 7 baschetbaliști și un om din staff sunt infectați cu noul coronavirus după turneul de la Sibiu

Comentarii Facebook