Coșmarul numit Calea Baciului. Traficul e tot mai intens și autoritățile nu fac nimic - VIDEO


Traficul pe Calea Baciului, la ieșire din Cluj-Napoca spre Baciu, este tot mai intens pe an ce trece, dar autoritățile local, județene și centrale nu fac nimic concret.

Imaginile filmare dintr-o dronă arată cât de gravă este situația și, fără să fii urbanist, poți să înțelegi ceea ce va urma: mai mult trafic și mai multe blocaje. În zonă, Cluj-Napoca emite autorizații de construcție, adică mai multe mașini, iar în Baciu se construiește, pentru că este o zonă atractivă, iar oamenii nu își mai permit să cumpere locuințe cu 150.000 de euro în orașul de cinci stele.

Soluții de trafic nu are nimeni, pentru că asta presupune să avem proiecte temeinice. Ce s-a făcut și s-a inaugurat, în 2020, cu surle și trâmbițe a fost lărgirea podului din zona Petrom, iar acest lucru s-a datorat faptului că atunci ministrul Transporturilor, Lucian Bode, din Sălaj, era în campanie electorală, iar pe acolo mergea spre casă, după ce ateriza la Cluj. 

Soluția ar fi realizarea unei centuri care să ocolească localitatea și să iasă după Apahida, pentru a devia traficul de tranzit, iar din această centură să fie bretele pentru a intra în oraș.

S-a vorbit anii trecuți despre realizarea unui drum paralel cu calea ferată, pentru a dubla drumul național, dar totul numai în declarații. Chiar și pasajul de cale ferată de la Tăietura Turcului a fost cedat Ministerului Transporturilor și nu se știe când se va mai face. 

Între timp, șoferii îndură traficul pe care îl vedeți în imaginile de mai jos, pe strada Corneliu Coposu. 

Untitled.jpg 

Comentarii Facebook