Copiii clujeni sunt invitati la un concurs pascal: Cel mai frumos ou incondeiat!

Toti copiii sunt invitati vineri la un concurs de incondeiat oua.  Chiar daca nu vor face cel mai frumos ou, tot vor primi cadouri. In timp ce micutii se vor "lupta" cu incondeiatul oualor, parintii lor vor putea sa asculte muzica folk live.

 

Concursul "Cel mai frumos ou incondeiat" organizat de Fundatia Parinti Clujeni va avea loc vineri, 2 aprilie intre orele 16-18,30 in Iulius Mall, in zona Hipermaketului Auchan. La final micutii vor avea parte de inca o supriza: tombola iepurasului. La ora 18,30 vor afla care sunt biletele norocoase la tombola.

Organizatorii spera ca in acest fel cat mai multi romani, in general, si clujeni, in special, sa se implice mai mult in perpetuarea traditiilor pascale ale incondeiatului oualor, un obicei stravechi in Romania.


Oul rosu este purtatorul unor semnificatii profunde legate de invierea lui Hristos si de reinnoirea naturii, crestinii straduindu-se sa-l incondeieze, desenand cu ceara motive decorative ancestrale, deosebit de frumoase.

 

Copiii vor fi indrumati in realizarea motivelor decorative si a tehnicii incondeierii de un mester incondeiator: Zsuzsa Both.

 

Mai multe informatii despre eveniment gasiti pe site-ul www.parinticlujeni.ro

Comentarii Facebook