Luni 25 Ianuarie

Controale în trafic și în autobuze la Cluj-Napoca. Câte amenzi s-au dat pentru mepurtarea măștii FOTO


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră în rândul participantilor la trafic, prevenirii accidentelor rutiere, dar şi în vederea limitării răspândirii  virusului COVID-19. 

Acţiunea s-a desfăşurat la data de 11 noiembrie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00.

În cadrul acţiunii au fost legitimate aproximativ 300 de persoane, fiind verificate 250 de vehicule şi 12 mijloace de transport în comun. 

Ca urmare a neregulilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 123 de sancţiuni contravenţionale, 74 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare. 

Astfel, au fost aplicate 36 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 sancţiuni pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar alte 21 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri la regimul rutier, conform OUG 195/2002 R. 

În cadrul acţiunii, poliţiştii  Biroului Rutieri au depistat un conducător auto de 21 de ani, din comuna Apahida, în timp ce rula cu o viteză de 102 km/h, pe strada Drumul Sfântul Ioan, într-o zona în care limita admisă este de 50 de Km/h.

Acestuia i-a fost aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

De asemenea, pentru abateri ale Legii 55/2020, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţioanle, toate fiind aplicate datorită nerespectării prevederilor privind portul măștii de protecție.

.

Comentarii Facebook