Vineri 2 Decembrie

Controale de amploare la Cluj pentru depistarea celor care nu respectă măsurile de prevenire a COVID-19 FOTO


Polițiștii clujeni au desfășurat, marți, o serie de acțiuni pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse în contextul limitării și prevenirii răspândirii virusul Covid-19.

La data de 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj –Napoca, Secţia 2 Poliţie au acţionat în intervalul orar 14.30 – 20.30, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea și combaterea ilegalităților, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse în contextul limitării și prevenirii răspândirii virusul Covid-19”, infoemază IPJ Cluj. 

Poliţiştii au acţionat în zona pieţelor Mărăşti, IRA şi Mihai Viteazu, fiind legitimate 83 de persoane şi verificaţi 22 de agenți economici. 

În urma abaterilor constatate, polițiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, 4 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea Legii 61/1991R şi alte 3 pentru alte abateri. 

Acţiunea a continuat şi pe timp de noapte, poliţiştii acţionând în intervalul orar 23.00-02.00, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere cauzate pe fondul vitezei excesive şi a conducerii sub inflenţa alcoolului. 

Au fost verificate zone precum Bulevardul 21 Decembrie 1989, Calea Dorobanților sau parcarea situată pe strada Năvodari, astfel urmărindu-se prevenirea întrecerilor neautorizate între conducătorii auto.

Poliţiştii au legitimat 73 de persoane şi au verificat 62 de vehicule. 

De asemenea, 42 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier. 

Tododată, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere unui conducător auto care a depăşit  viteza legală cu peste 50  km/h, în localitate.


Comentarii Facebook