Miercuri 24 Aprilie

Controale de amploare la Cluj-Napoca! Zeci de persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19


Poliţiştii din cadrul Poliţiei muncicipiului Cluj-Napoca au desfășurat, în data de 20 decembrie, o acțiune împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, dar şi alături de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, pentue a verifica măsurile de împiedicare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

În intervalul orar 11.00 - 20.00, forţele implicate au legitimat 183 de persoane şi au verificat 40 de vehicule. 

Totodată, au fost controlaţi 43 de operatori economici.

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 102 sancţiuni contravenţionale. 

Dintre acestea, 55 au fost aplicate conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, alte 33 fiind aplicate pentru abateri ale normelor de circulaţie rutieră. 

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni şi pentru abateri ale normelor de covieţuire socială, a ordinii şi liniștii publice în conformitate cu Legea 61/1991R. 

Acţiunea a continuat în intervalul orar 23.00-01.00, fiind instituite filtre rutiere pe raza întregului municipiu, verificându-se modul de respectare a restricţiilor de circulaţie. 

În acest interval, au fost legitimate 115 persoane şi au fost verificate peste 80 de vehicule, fiind identificate 13 persoane care circulau în afara locuințelor sau a gospodăriilor fără a avea unul dintre motivele expres prevăzute de lege.

Comentarii Facebook