Continuă lucrările pentru devierea Someșului Mic. Urmează extinderea pistei, dar numai după 2025 - FOTO


Lucrările la obiectivul de investiții ”Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj” continuă, fiind alocat un buget pentru final de an.

În acest an, suma alocată pentru derularea lucrărilor este de 5.800.000 lei. În momentul actual, se execută lucrări de regularizare și consolidare a albiei Someşului Mic. Lucrările de deviere a Someşului Mic în zona aeroportului sunt necesare pentru extinderea pistei. 

Investiția “Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj” vizează implementarea infrastructurii adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii şi diminuarea efectelor negative ale acestora, pe cursul râului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia (Becaş, Murători, Zăpodie, Canalul Morii), pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida.

Proiectul constă în următoarele capacități fizice:

  • Lucrări de regularizare și consolidare a albiei Someşului Mic, pe o lungime de 7,35 kilometri;
  • Îndiguiri în zona Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pe o lungime de 7,90 kilometri;
  • Lucrări de amenajare a afluenților, pe o lungime de 14,80 kilometri.

Valoarea totală a acestor lucrări este de 147.563.070 lei. 

Termenul de finalizare estimat este anul 2025. Lucrările vor fi executate în funcţie de sursele de finanţare asigurate de către ordonatorul principal de credite, prin programele anuale de investiţii.

Comentarii Facebook