Contestația directorului Radio Cluj, acuzat de plagiat, respinsă de Comisia de Etică a UBB


Managerul postului Radio Cluj, Bogdan Roșca, a contestat decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai prin care acest este acuzat de plagierea lucrării de licență, însă cererea i-a fost contestată.

Membrii Comisiei de Etică au motivat respingerea contestației prin faptul că aceasta nu poate viza doar eventualele sancțiuni dispuse, nu și decizia în sine.

“Conform Regulamentului de organizare si functionare al Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, obiectul contestatiilor poate privi doar sanctiunea eventual dispusa, ceea ce nu e aplicabil in acest caz. In plus, temeiul legal procedural, invocat de contestatar, vizeaza Consiliul National de Etica. In consecinta, contestatia e considerata ca fiind gresit indreptata”, informează reprezentanții UBB Cluj.

Mai multe persoane au reclamat la Consiliul de Etică din cadrul UBB Cluj, la sfârșitul lunii ianuarie, faptul că Roşca a copiat lucrarea colegului său, Mihai Miclăuș. redactor la Radio Cluj, iar pe urmă a prezentat-o ca fiind opera lui, fără a cita la bibliografie sau notele.

Comentarii Facebook