Constructorul blocului de pe strada Edgar Quinet, unde s-a surpat drumul: E prost construit. Am oprit tot. Refacem drumul - EXCLUSIV


Administratorul firmei Luxiana Management SRL, Daniel Măluțan, a fost contactat de reporterul Știri de Cluj, Horea Șoica, și a explicat că drumul surpat pe Edgar Quinet va fi refăcut.

Acesta a spus că drumul care s-a surpat a fost construit cu defecte și fără armătură.

S-au început săpăturile pentru un imobil, iar datorită unui drum de acces prost construit, fără armătură, pe o suprafață de teren cu umplutură, a început să se lase drumul și a început să vină la vale.

În aceste condiții am început să stabilizăm din nou. Se umple din nou săpătura noastră cu pământ ca să se stabilizeze din nou versantul, după care se va proceda la stabilizare prin sisteme de construcție și se va reface complet zidul de sprijin și drumul. 

Se aduce pământ și se acoperă și se stabilizează versantul. Costurile le vom suporta noi”, a spus Daniel Măluțan.

Administratorul firmei susține că va fi acoperită fundația săpată. Acesta a precizat că Poliția Locală a redactat un proces verbal. ”Deocamdată este în curs un proces verbal. Nu am fost amendat, ci i s-a pus în vedere executantului să stabilizeze. S-a oprit lucrările de construcție cu excepția celor de consolidare”, a mai precizat administratorul firmei Luxiana Management SRL.

Mesaj pentru oameni este să stea liniștiți că se va reface complet, poate mai bine decât a fost. Este o situație neplăcută pentru care ne cerem scuze, în condițiile în care am lucrat în groapă, dar zidul de sprijin este neprofesional. Betonul nu este profesional, nu există armătură și curge nisipul din el. Nu am scuze pentru că înțeleg neplăcerile lor”, a mai spus acesta. 

Totul a fost făcut cu ingineri, topografi, geologi, ingineri structuriști. Este o neplăcere. În cel mai scurt timp vrem să remediem. Acum ne luptăm pe ploaie, aducem pământ. Utilajele sunt acolo nu să continue lucrarea. Pur și simplu se stabilizează. 

Un mesaj pentru toți proprietarii să nu își lase copii în apropiere. Doamne ferește de căderea zidului și să tragă o balustradă după ei.

Aseară era poate o doză de inconștiență să îți ții copiii aproape. Oamenii încearcă să filmeze. Acolo nu știm ce este dedesubt. Avem surprize și noi. Credem că acel drum nu a fost consolidat, nu a fost compactat cum trebuie. Nu se putea să se lase un metru și ceva în jos și nu se vede unde a intrat pământul”, a mai spus administratorul firmei Luxiana Management SRL.

Zidul de sprijin de pe Edgar Quinet, la un pas să cadă. Primăria a fost și s-a uitat și acum locuitorii așteaptă dezastrul - FOTO

Comentarii Facebook