Constructor de blocuri reținut de polițiștii clujeni. A daț țepe de peste 700.000 de euro cu apartamente în Mărăști și Zorilor


Un bărbat a fost reținut de polițiștii clujeni, acesta fiind acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 700.000 de euro.

La data de 26 mai a.c., pentru documentarea activității unui bărbat bănuit de comiterea unor înșelăciuni, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu luptători de acțiuni speciale, au efectuat 3 percheziții domiciliare în mai multe locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca.”, informează IPJ Cluj.

Astfel, au fost ridicate documente și înscrisuri care relevă activitatea infracțională a celui în cauză, precum și bunuri care pot fi valorificate, în vederea recuperării prejudiciului creat.

În sarcina bărbatului de 30 de ani, din Cluj-Napoca, au fost reținute 37 de infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Conform oamenilor legii, în perioada 2009-2016, în calitate de constructor - persoană fizică, ar fi indus în eroare persoanele vătămate cu privire la vânzarea unor imobile în cartierele Mărăști și Zorilor, din Cluj-Napoca.

Astfel, bărbatul ar fi încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoanele vătămate, ulterior nerespectându-și obligațiile asumate prin acestea, referitoare la termenul de predare a posesiei și folosinței imobilelor și la interdicția înstrăinării imobilelor altor persoane.

De asemenea, acesta ar fi demontat ușa unui apartament înstrăinat unei părți vătămate, faptă pentru care a fost reținută infracțiunea de distrugere.

 

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Comentarii Facebook