Consiliul Județean Cluj: Blocul de 25 de etaje de pe Calea Florești este ILEGAL VIDEO


Consiliul Judeţean Cluj a decis, ca în urma celor 2 deplasări ale comisiei pe care le-a făcut la Primărie și la blocul de 25 de etaje de pe Calea Floreşti, să înainteze concluziile obţinute către Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest.

Oamenii sunt nemulţumiţi de ridicare blocului de 25 de etaje, pentru că, motivează ei: ”Nu avem spaţiu pentru parcare, relaxare şi nici spaţiu faţă de blocul vecin”.
 
"Avizele sunt nule de drept pentru că nu aveau la baza planul urbanistic zonal", a declarat arhitectul şef al Judeţului Cluj şi Direcţia Juridică Sanda Olteanu.

Blocul de 25 de etaje de pe Calea Florești i-a scos pe oameni în stradă

"Sesizările cetăţenilor din zona Calea Floreşti, care nu sunt de acord cu ridicarea blocului de 25 de etaje în zona au fost veirificate la Primărie. Astfel, o comisie sub conducerea arhitectului şef Sanda Olteanu s-a deplasat la Primărie de 2 ori. Raportul este amplu şi cu multe lucruri tehnice", a spus Horea Uioreanu. 

Deplasările au avut loc în data de 09.08.2012, repsetiv în 24.08.2012 şi au fost analizate "sistematizarea verticală, amenajarea bandă suplimentară şi amenajare bandă de acces din str. Bucium şi Calea Floreşti la imobil multifuncţional - apartamente, hotel, locuinţe, birouri, comerţ şi garaj colectiv, amenajări incintă", a spus Sanda Olteanu.

Documentaţiile în baza cărora s-a emis avizul Comisie Tehnice de Amenajare a Teritorului şi Urbanism şi adoptarea HCL, deşi sunt emise şi pentru PUZ, nu au în conţinutul pieselor scrise şi celor desenate decât documentaţia pentru PUD.

Autorizaţia s-a dat fără respectarea normelor legale privind regimul construcţiilor, care spune că între blocul construit şi imobilele existente trebuie să fie o distanţă ce reprezintă jumătate din înalţimea imobilului construit. În cazul nostru, blocul de 25 de etaje va avea 80 de metri înălţime, iar până la noi la bloc avem 25 de metri, deci nu 40 de metri cât ar trebui”, au mai spus cetăţenii.

Blocul de 25 de etaje ar urma să aibă 213 de apartamente.

 

"Cu 3 zile înainte de alegerile locale, fostul primar Radu Moisin a fost forţat de împrejurări să semneze, în urma presiunilor având în vedere că s-a opus cel puţin de 3 ori înainte proiectului, iar HCL a fost adoptată înainte ca Moisin să fie primar", mai susţin reprezentanţii CJ Cluj.   

Construcția blocului de 25 de etaje de pe Calea Florești, anchetată de Consiliul Județean Cluj

Comentarii Facebook