Miercuri 17 Aprilie

Blocul de 25 de etaje de pe Calea Florești i-a scos pe oameni în stradă

 

Circa 100 de persoane au protestat în stradă, pe Calea Florești, față de blocul de 25 de etaje care urmează să fie construit în zona podului N.

 

Cei care au ieșit în stradă provin de la mai multe asociații de pe Calea Florești. Aceștia contestă autorizația de construcție eliberată de Primăria Cluj-Napoca omului de afaceri Radu Vlas, patronul societatii Imperial Development, pentru ridicarea unui bloc de 25 de etaje în zona lor.

 

Autorizația s-a dat fără respectarea normelor legale privind regimul construcțiilor, care spune că între blocul construit și imobilele existente trebuie să fie o distanță ce reprezintă jumătate din înalțimea imobilului construit. În cazul nostru, blocul de 25 de etaje va avea 80 de metri înălțime, iar până la noi la bloc avem 25 de metri, deci nu 40 de metri cât ar trebui”, au spus protestatarii. 

 

În plus, zona este vulnerabilă pentru că terenul e umplutură, nu e pământ stabil, și ar putea afectat structura de rezistență a blocurilor din vecinătate. Am făcut mai multe adrese le Primărie și la Consiliul Județean prin care cerem să oprească investiția și vrem să cerem și în instanță anularea autorizației de construire”, au mai precizat aceștia.

 

Blocul de 25 de etaje ar urma să aibă 213 de apartamente.

 

Patronul societății Imperial Development, care vrea să ridice un bloc de 25 de etaje pe Calea Florești, este Radu Vlas, proprietarul televiziunii Alpha TV și a complexului Leul din Piata Mihai Viteazu.

 

Vlas a obținut în aprilie 2008 o derogare din partea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca prin care s-a modificat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) în privința inălțimii, pentru a putea construi acest bloc impresionant chiar la intrare în Cluj-Napoca dinspre Oradea. 

 

Derogarea a fost obținută în perioada în care primăria era condusă de Emil Boc, dar documentul prin care a fost modificat PUZ -ul a fost semnat de consilierul UDMR, Csomo Botond.

 

Radu Vlas mai detine si societatea Rasimo, care s-a ocupat de administrarea spatiilor verzi din Cluj-Napoca pana in 2011, cand a pierdut contractul in favoarea Rosal, companie care a venit cu preturi mai bune si a castigat contractul.

 

Cine e omul de afaceri care vrea sa construiasca un bloc de 25 de etaje pe Calea Floresti

Comentarii Facebook