Duminica 16 Ianuarie

Consilierii locali din Cluj-Napoca schimba numele strazilor si schimba o denumire gresita


Consilierii locali din Cluj-Napoca vor vota in sedinta de marti, 29 noiembrie, propunerea de redenumire a unor strazi sau de atribuire a unor nume noi.

"Directia de Urbanism supune aprobarii Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, propunerea de atribuire de denumiri unor strazi noi din municipiu, schimbarea denumirii unei strazi si corectarea numelui unei strazi din municipiu.

La solicitarea Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, cu ocazia implinirii a 90 de ani de reinfiintarea Eparhiei ortodoxe a Vadului, Feleacului si Clujului si de la instalarea primului ei episcop (6 decembrie 1921) in persoana episcopului Nicolae Ivan , propunem schimbarea denumirii strazii Coastei in strada Episcop Nicolae Ivan. In acest loc, consiliul local a atribuit Mitropoliei un teren pentru construirea 'Centrului Cultural Teologic Nicolae Ivan'.

Prin Hotararea  nr. 304/2010 privind atribuirea de denumiri unir strazi noi din municipiul Cluj-Napoca, a fost atribuita denumirea Giacomo Rossini, cf. Avizului nr. 22/2009, unei strazi din municipiu. Propunem modificarea numelui in Gioachino Rossini, numele corect al compozitorului italian", se arata in referatul care sta la baza propunerii de schimbare a denumirii strazilor sau de atribuire a unor nume noi.

De asemenea, se mai propune denumirea unor strazi noi: Strada Stefan Pascu, intre strada Oasului si strada Anton Bacalbasa; Aleea Alexandru Lapedatu, din strada Anton Bacalbasa, spre sud; strada Corneliu Medrea, paralel cu strada Oasului, la est; Aleea Leonida Neamtu, din strada D.D. Rosca, spre nord-est.

 

 

 

 

Comentarii Facebook