Consilierii judeteni au primit laptop -uri in valoare de 45.000 de euro, dar le tin acasa! - VIDEO si FOTO


Consilierii judeteni nu folosesc in timpul sedintelor laptopurile achizitionate din bani publici, tocmai pentru a le usura viata de "alesi". Unii dintre ei si-au cumparat iPad, luand exemplu de la Emil Boc si Sorin Apostu.

Laptopurile au fost cumparate in 2006 si au costat 45 de mii de euro. Desi au insistat sa fie cumparate, consilierii judeteni nu le folosesc mai deloc in timpul sedintelor. Ei au precizat initial ca trebuie achizitionate pentru a realiza o economie la hartie si pentru a putea studia proiectele supuse la vot.

La sedinta din 27 ianuarie 2011, cu doua exceptii, consilierii nu aveau pe masa laptopurile cumparate din bani publici. "Alesii" sustin ca prefera sa le foloseasca acasa, deoarece bateriile "tin putin si se descarca repede".

Calculatoarele portabile marca HP Compaq nc6220 au costat fiecare 4.800 de lei si au fost cumparate prin hotararea adoptata in luna martie 2006. Laptopurile au fost achizitionate de la firma Net Brinel Computers Cluj Napoca si au costat 193.000 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj sustine ca niciunul dintre consilieri nu a venit sa predea laptopurile. "Aceste laptopuri nu au fost luate numai pentru a fi folosite in timpul sedintelor. Ele sunt folosite si pentru a primi informatii de la noi. Eu cred ca important este aiba studiate materialele si sa fie in cunostinta de cauza atunci cand voteaza. In rest e optiunea fiecarui coleg daca le foloseste", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tise sustine ca desi nu isi aduc laptopurile la sedinte, consilierii isi printeaza proiectele de sedinta pe banii lor. "Nu noi printam pe hartie, ci fiecare consilier pe propria cheltuiala. Noi furnizam proiectele pe format electronic, pe CD -uri, iar ei fiecare decid, daca doresc sa isi scoata pe hartie o fac pe propria cheltuiala, fie vin cu laptopurile", a mai spus Alin Tise.

Dintre cei 40 de consilieri judeteni numai Liviu Medrea, de la PSD, foloseste laptopul in mod constant.

Altii, precum Ovidiu Turdean, consilier din partea PDL, a luat exemplul sefului partidui, Emil Boc, si si-a achizitionat un iPad pe care il foloseste in timpul sedintelor.

Comentarii Facebook