Conducta de apă din lacul Tarnița e fisurată! Cel mai probabil a fost atinsă de mașina căzută în lac, în 2022 - FOTO


Conducta principală de la apă de la Tarnița pare a fi fisurată, fix în zona în care a avut loc accidentul mortal din februarie 2022.

Vorbim despre accidentul din 1 februarie 2022, de la ora 22.00, când un autoturism a rupt balustrada barajului și a plonjat în apă. 

393294c55b729204ecda1d0c468e9c8f.jpg

În autoturism erau două persoane, iar mașina a fost scoasă din apă abia a doua zi. Scafandrii au coborât pe fundul lacului și au reușit să lege autoturismul, care a fost ridicat cu o macara, afară din lac. 

index.png

Scafandrii au verificat atunci conducta care alimentează Clujul cu apă, pentru a se verifica dacă nu cumva a fost fisurată și nu au depistat probleme.

În 7 iunie 2023, în zona accidentului apa a început să ”fiarbă” semn că se scurge apă cu mare presiune. 

Cei de la Compania de Apă au verificat situația și se pare că vorbim despre fisurarea acestei conducte extrem de importante. 

Scanfandrii care au verificat în 2022, dacă această conductă a fost lovită de mașina căzută în lac, nu ar fi observat nicio neregulă. Cel mai probabil va fi făcută o anchetă și ar putea să fie necesară golirea lacului, pentru a fi sudată conducta. Mai există și varianta sudurii sub apă, care ar putea fi mult mai rapidă.

Cei de la Compania de Apă nu au putut fi contactați pe marginea acestui subiect, iar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că nu știe nimic despre acest caz, dar că apa potabilă a Clujului vin prin conducta dinn lacul Tarnița. 

Știri de Cluj a aflat, însă, că a fost deja convocată o ședință pentru a discuta despre această situație problematică.

WhatsApp Image 2023-06-07 at 16.47.31 (1).jpeg

UPDATE

”Există o mică avarie pe conducta de la Tarnița, care este în prezent în remediere. Va dura câteva zile.

Până atunci, alimentarea cu apa se va face și din a doua sursă: Someșul Cald. Nu are legătură cu căderea a nu știu cărei mașini de acum un an!!!”, a spus Alin Tișe.

Comentarii Facebook