Miercuri 24 Aprilie

Conducerea Salinei Turda îl acuză pe primarul Tudor Stefanie: Încearcă elimine administratorii pentru a nu majora fondurile



Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a pornit un demers prin care cere revocarea întregului consiliu administrativ al Salinei Turda, iar acum conducerea salinei susține că motivele acestul demers sunt unele ascunse.

Consilierii PDL din CL Turda au acuzat de incompatibilitate mai mulți membri ai noului consiliu administrativ al Salinei, astfel că s-au verificat toți cei 22 de membri nominalizați, dintre care o persoană a fost găsită incompatibilă, mâna dreaptă a primarului, avocata Simona Baciu.

Se cunoaste faptul ca, ulterior numirii noilor consilii de administratie (CA) de la societatile subordonate administratiei locale, grupul PDL din cadrul CL Turda a purces la multiple acuzatii cu privire la noile nominalizari. Acuza principala era o asazisa incompatibilitate a noilor membrii iar cel mai vocal contestatar era chiar dl. primar. Pe cale de consecinta, s-au reverificat absolut toti cei 22 noi membrii ai CA si, din pacate, s-a descoperit un caz, si anume chiar omul de baza al dl primar, adica d-na avocat Simona Baciu, membru al noului CA la Salina (mentionam ca in vechiul CA dansa fusese presedinte). Oricine va face un Google-search pentru “Statutul profesiei de avocat” (Monitor Oficial 898/19.12.2011) va gasi la cap 4 Incompatibilitati, art 30 alin 1: “Sunt incompatibile cu executarea profesiei de avocat… calitatea de presedinte al consiliului de administratie al unei societati comerciale pe actiuni”. Acest fapt, corelat cu cele mentionate in raportul Curtii de Conturi despre activitatea vechiului CA al carui presedinte fusese…chiar d-na in cauza, au condus la actiunea de suspendare a dansei”, transmite conducerea Salinei Turda.

Conducerea societății susține că primarul nu încearcă să dovedească nevinovăția femeii din cauza faptului că și acesta a deținut funcția de președinte al CA în timp ce deținea și funcția de primar.

 

 


Nimeni si nimic nu-l poate opri pe dl. primar ca, in plenul CL Turda, sa incerce sa dovedeasca faptul ca persoana in cauza n-ar fi fost incompatibila. Nu face asta atat din cauza textului mentionat cat si, mai ales, datorita faptului ca si domnia sa a fost in aceeasi situatie cand, in calitate de primar a detinut si functia de presedinte al CA chiar de la…Salina Turda. E evident ca, in caz ca ar incerca asta, ar fi ca si cum “ar vorbi de funie in casa spanzuratului”. Documentele anexate prezinta clar nume, functie, data…adica vorbesc singure.

A ales in schimb ca si solutie sa solicite revocarea tuturor celor care au descoperit asta.

Studierea documentelor din anexa conduce la o intrebare fireasca: de ce, atunci cand domnia sa a fost presedinte al CA la Salina, chiar incompatibil fiind, a aprobat majorarea capitalului social al Salinei, iar acum nu mai doreste? Se vede clar ca poate! Ba mai mult, incearca sa scape de problema incercand sa elimine administratorii care solicita asta”, mai transmit reprezentanții salinei.

Comentarii Facebook