Condamnări în SUPER dosarul Mită la Bac Cluj. Sentințele sunt BLÂNDE pentru cei care nu au recunoscut nimic

 

Curtea de Apel Cluj a condamnat la închisoare cu suspendare un profesor și elevii care au dat șpagă pentru a-și lua BAC -ul în sesiunea 2009 - 2010.

 

Inițial au fost reținuți patru profesori: Ilie Cornoiu, Ioan Rus, Ioan Vaidahazan si Avram Dorel.

 

Doi dintre cei patru profesori care au fost cercetați în stare de arest de procurorii DNA, Ioan Rus, directorul Grupului Scolar “Alexandru Borza”, și Ioan Vaidahazan, director adjunct al Colegiului “Edmond Nicolau”, au fost condamnați la închisoare cu executare, în 2010, după ce și-au recunoscut faptele și au pledat vinovați.

 

De asemenea, Dorel Avram, directorul școlii private “Didactica Nova”, a fost condamnat tot atunci cu suspendare, și el recunoscând tot ce a făcut. 

 

Elevii și cel de-al patrulea profesor, Ilie Cornoiu, fostul consilier județean și profesor universitar la USAMV Cluj, nu au recunoscut nimic în primă fază și au fost judecați timp de 4 ani. Sentințele în aceste cazuri s-au dovedit a fi mai blânde.

 

Ilie Cornoiu, profesor universitar în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Cluj, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: ”de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale și sustragere sau distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată”.

 

VEZI AICI CAȚI BANI AU LUAT PROFESORII DE LA ELEVI

 

Redăm mai jos comunicatul DNA Cluj:

 

Condamnă pe inculpatul CESĂREAN VIOREL GRIGORE, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

 

Condamnă pe inculpata MOLDOVAN MARINELA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

 

Condamnă pe inculpații MOGA CORINA, MOLDOVAN ELENA și DESMIREAN MIRCEA la o pedeapsă 8 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

 

Condamnă pe inculpații RUS TUDOR DUMITRU, COSTIN ALEXANDRU și RADU SERGIU MIHAI, la o pedeapsă 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

 

Condamnă pe inculpatul MARIȘ OVIDIU GHEORGHE, la o pedeapsă 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale.

 

Condamnă pe inculpații TOTH MARTON CSABA, COLȚA POMPEI și NECHIFOR SAVETA la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

 

Condamnă pe inculpata FĂRCAȘ IOANA PAULA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: cumpărare de influență și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

 

Condamnă pe inculpații MARIȘ VASILE și MARTON IZABELA ANDREEA, la o pedeapsă 5 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 09 septembrie 2010. 

Comentarii Facebook