Concurs ANULAT la Apele Române Cluj pentru că singurul om care a participat a luat notă prea mare. E pus la păstrare pentru pile


Florina Rus, fosta șefă a ABA Someș-Tisa (Apele Române filiala Cluj), a promovat un concurs la care a participat, dar acesta a fost anulat. De obicei, acest lucru se întâmplă când pilele nu s-au înscris sau au luat notă mică.

În locul Florinei Rus a fost numit interimar o pilă a sistemului. Florin Rus a obinut la concurs 95 de puncte din 100.

Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Geografie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își dorește acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a relatat ea, pentru Digi 24

Directorul Apele Române Cluj, Ovidiu Vișan, vindea sucuri înainte să fie pus șef. Afacerile familiei sunt SUCULENTE

Concursul la care Florina Rus a obținut 95 de puncte din 100 a fost contestat de șeful interimar și anulat. 

Ioana Diaconescu, fost director la Administrația Bazinală Someș-Tisa, a spus că au fost suspiciuni, dar pe camerele de supraveghere de la concurs nu s-a văzut nimic: ”Una din suspiciuni este că a avut notă foarte mare, foarte posibil, ar fi fraudat concursul. Asta s-a vorbit cel mai mult atunci când s-au făcut verificări și au studiat filmări din timpul concursului. Dar eu asta nu am spus-o nimănui niciodată, pentru că eu în sinea mea nu cred și nu am vrut să jignesc pe nimeni gratuit dacă nu sunt convinsă de ceva. Domnul Valentin Avram a pus în funcție când s-a organizat concursul, pe perioada concursului, a fost dat cu o perioadă pe maximum 90 de zile. Rezultatul concursului toți îl anticipam în altfel... (Reporter: V-ați asteptat să fie anulat?) În momentul în care o comisie dă o rezoluție că concursul nu este legal, și cu viza juridicului, în mod normal o pui în aplicare, asta e singura ta treaba, nu mai ai ce comenta. (R: Domnul Valentin Avram ce notă a avut? Deci nu a participat?) Nu a participat, nici vorbă”.

Ervin Molnar, fost șef la Apele Române, are amnezie: ”Vă dați seama că în perioada în care am fost director general am semnat foarte multe documente, acum cereți să-mi aduc aminte despre un document semnat cine știe când, nu știu ce să vă comentez. Probabil că am semnat așa ceva, nu zic că nu”.

Angajații de la Apele Române, din toată țara, nu mai au voie să vorbească cu presa.

Comentarii Facebook