Concurență mare la UBB Cluj, la specialitățile cu predare în japoneză și coreeană


Printre specialitățile cele mai ”vânate” în 2020, la Universitatea ”Babeș Bolyai”, au fost cele de japoneză și coreeană, din cadrul Facultății de litere a Universității Babeș-Bolyai (UBB) 

Specializările cele mai căutate au fost fie cele cu o tradiție în concurențe ridicate, fie cele care oferă calificări extrem de actuale, în principal în domeniul informaticii, fie cele la limbi exotice, și aici vorbim de limba japoneză, unde am avut o concurență de 12 candidați pe un singur loc sau de limba coreeană, unde concurența a fost de 9 candidați pe un loc”, a declarat purtătorul de cuvânt al UBB Cluj, Laura Irimieș, pentru Radio Cluj.

Admiterea s-a făcut exclusiv online, în acest an, iar candidații au fost mai numeroși față de anii trecuți. În acest an, peste 22.000 de absolvenți de liceu și facultate și-au depus dosarele de admitere pentru programele de licență și master oferite de UBB pentru anul universitar 2020 – 2021.

Cei mai mulți s-au înscris la Științe Economice, Matematica-Informatica și Psihologie (câte 2.500 de candidați la fiecare facultate).

Am avut o concurență foarte mare la Media digitală în limba română, unde 16 candidați au concurat pe un loc bugetat, Psihologie, unde am avut o concurență de 13 candidați, la Informatică – limba română au fost aproximativ 10 candidați pe un loc. Concurențe foarte mari au fost și la Drept sau Informatică economică, unde s-au înscris câte 9 candidați pe fiecare loc bugetat”, a mai spus Laura Irimieș.

Comentarii Facebook