Duminica 5 Februarie

Concurență mare între studenții străini la UMF Cluj: 8 pe un loc la medicină dentară


Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca anunță finalizarea procesului de admitere a candidaților internaționali. Anul acesta, 1800 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 560 de locuri oferite de universitate pentru programele de studii de licență în limbile franceză și engleză din anul universitar 2022-2023. 

UMF Cluj are aproximativ 3000 de studenți, din peste 60 de țări, de pe 6 continente.

Candidații din acest an au provenit din 88 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, Nigeria, Algeria și Siria. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu de licență, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

La programul de studiu Medicină, au fost disponibile 380 de locuri și au fost evaluate 1128 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 4 candidați pe un loc. La Medicină Dentară, s-au înscris 560 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 8 candidați pe un loc. La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 80 de locuri la programul de studiu în limba franceză, la care s-au înscris 92 de candidați. 

Admiterea candidaților internaționali s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale la nivel de universitate şi a unor criterii specifice pentru fiecare facultate în parte. Candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.

Au putut aplica cetăţenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederaţiei Elveţiene sau ai statelor terţe, care au absolvit un liceu acreditat în ţara de origine, a cărui diplomă să permită accesul la studii universitare în ţara respectivă şi să fie recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. Competenţa lingvistică a candidaţilor a trebuit dovedită în mod obligatoriu printr-un certificat de competență lingvistică recunoscut la nivel internațional.

Comentarii Facebook