Comunicat Nokia privind plata salariilor compensatorii

 

Nokia a anuntat oficial cate salarii compensatorii si ce alte compensatii vor primi angajatii fabricii de la Jucu, care vor fi disponiilizati in luna martie 2012.

 

Citeste mai jos comunicatul de presa Nokia.

 

"Astazi, Nokia si liderii de sindicat au semnat un acord pentru demararea programului de responsabilitate sociala, Bridge, pentru angajatii din fabrica Nokia de la Jucu. Acordul, care a fost conceput pentru a raspunde necesitatilor locale, include planul de masuri compensatorii. Nokia va oferi o gama extinsa de posibilitati angajatilor sai, constand in diverse mijloace de suport, precum: consultanta in vederea re-angajarii, pachete de training & dezvoltare, suport pentru antreprenori, o perioada speciala de gratie si pachete compensatorii.

 

Discutiile dintre Nokia si liderii de sindicat au demarat dupa ce Nokia si-a anuntat intentia de a inchide fabrica din Jucu pana la sfarsitul anului 2011. In urma consultarilor, Nokia si reprezentantii sindicatelor au convenit in privinta pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajatilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevazut in clauzele contractului colectiv de munca actual, depasind prevederile legislatiei din Romania, si reprezintand 3 salarii de incadrare pentru fiecare angajat in cauza, la care se adauga 1 salariu lunar pentru fiecare an de vechime in companie.


Nokia va oferi, de asemenea, o perioada de gratie, din 1 ianuarie 2012 pana la sfarsitul lunii martie  2012, reprezentand o perioada suplimentara platita, care sa le permita angajatilor care isi pierd locul de munca sa se adapteze si sa se concentreze asupra re-angajarii.

Liderii de sindicat au fost multumiti de rezultatul consultarilor. "Pierderea locului de munca este o situatie dificila. insa, printr-un dialog constructiv, am gasit solutii pentru reducerea impactului social si pentru sprijinirea angajatilor care isi vor pierde locul de munca”, au declarat Valentin Ilcas, presedinte al Sindicatului Nokia Metal si Cristian Copil, presedinte al Sindicatului Liber Nokia.

"Nokia este pregatita sa isi sprijine angajatii", a declarat Risto Meskus, directorul fabricii Nokia de la Jucu. "Investim timp, bani si expertiza pentru a sprijini re-angajarea, pentru a stimula noi oportunitati de crestere pentru comunitatea locala", a mai adaugat el".

 

In total, 1.956 de angajati de la Nokia urmeaza sa fie disponibilizati in luna martie.

Comentarii Facebook