Companiile de IT din Cluj nu s-au înghesuit să doneze tablete elevilor


Puține companii IT din Cluj au sărit să se implice în campania inițiată de Inspectoratul Județean Școlar ”Ajută un copil!”, pentru a dona tablete sau laptopuri pentru elevi.

Noi am trimis scrisoare către companii clujene, către universități, către primării, să se implice în campania noastră pentru a putea să-i sprijinim pe copiii care nu dispun de resurse pentru achiziționarea de laptopuri sau tablete. Acum, sigur, suntem conștienți că mediul privat a îndreptat mare parte din donații către spitale, însă, vă spun sincer, speram să obținem un ajutor din partea firmelor de IT și în campania noastră”, a explicat șeful IȘJ Cluj, Marinela Marc, conform Actualdecluj.ro. În total, 4000 de elevi au nevoie de o tabletă sau de un laptop pentru a putea învăța online.

Pe pagina de Facebook, Inspectoratul Județean Școlar Cluj a anunțat că a donat 20 de laptopuri elevilor din Aluniș, Gherla, Dej, Chiuiești, Vad, Geaca, Mociu, Frata, Palatca sau Bonțida.

Împreună cu colegul meu Hadrian Arion, am fost în școli din localitățile Aluniș, Gherla, Dej, Chiuiești, Vad, Geaca, Mociu, Frata, Palatca, pentru a distribui laptopuri și calculatoare din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în cadrul campaniei ”Ajută un copil!”. Ne-a impresionat povestea unui elev din Gherla, care este, alături de alți 2 frați în grija unui bunic la Bonțida și mulțumim Poliției locale din Bonțida, care l-a ajutat să ajungă la Gherla pentru a intra în posesia laptopului. La Dej, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, am aflat că elevii de la cercul de robotică au realizat viziere pentru personalul medical din Dej. Felicitări pentru inițiativă lor și profesorilor lor! În Vad, Chiuiești, Mociu, Palatca și Frata, ne-am întâlnit și cu primarii, care, în această perioadă au fost alături de școli, prin acțiunii de igienizare, achiziționare de tablete și sim -uri pentru conectare la internet. Împreună putem reuși!”, a precizat Marinela Marc.

96525099_103096751403764_1204718522433798144_o.jpg

În Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a anunțat că se cumpără tablete din bugetul local. 

Primăria Cluj-Napoca plătește 260 de mii de euro pentru a le cumpăra elevilor tablete. Toți elevii vor avea acces la învățământul digital

Comentarii Facebook