Colectare de carte in Piata Muzeului, vineri de la ora 10.00


Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si Asociatia de Dezvoltare Comunitara Romanasi ii asteapta pe clujeni vineri, de la ora 10.00, in Piata Muzeului la cea de-a doua editie a manifestarii "Hai sa dam o carte".

Donatiile pot fi facute intre orele 10.00 - 19.00, iar cartile vor ajunge la biblioteca Scolii din satul Pausa.

Organizatorii evenimentului precizeaza ca in 2009, la prima editie, au fost colectate peste 7.000 de volume, care au ajuns la trei scoli din mediul rural (Craiesti, Luna de Sus, Deleni), dar si la Penitenciarul Gherla – sectia Cluj.

"In cadrul acestei activitati vor fi implicati aproximativ 30 de voluntari care vor colecta, inregistra si repara cartile deteriorate. O parte dintre acesti voluntari sustin lectii de educatie rutiera pentru elevi din ciclul primar din 14 comunitati locale, altii organizeaza programe recreative in spitalele de copii din Cluj-Napoca, iar altii provin chiar din comunitatea beneficiara – Pausa, in acest fel implicandu-se in rezolvarea problemelor propriei lor comunitati", Nicoleta Racolta reprezentantul Centrului de Voluntariat Cluj.

Evenimentul este realizat cu sprijinul companiei Netlogiq, iar finantarea este asigurata de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

Comentarii Facebook