Codin Maticiuc îi provoacă pe clujeni să doneze 250.000 euro pentru spitale: „De la București venim ca la New York aici, dar situația nu-i roz”


Influencerul Codin Maticiuc vine cu o nouă provocare pentru clujeni. Fundația Filantropică Metropolis, înființată de părinții săi, face o donație în valoare de 250.000 de euro pentru două secții ale Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Mai e nevoie însă, de aceeași sumă ca cele două secții să fie renovate complet. 

Proiectul include două secții, Secția de Maternitate și Secția de Neonatologie, anunțăm astăzi începerea lucrărilor, primii 250.000 de euro care vor veni la acest spital din Cluj. 

Culmea, avem multă treabă la Cluj. Noi când venim de la București, venim ca la New York aici și am descoperit că la spitale nu e chiar situația atât de roză cum pare la București. Așa că, să știți că e destul de multă muncă la voi”, a declarat Codin Maticiuc în cadrul unei conferințe de presă. Banii, cei 250.000 de euro, sunt donați de UNTOLD și Sports festival.

Cei 250.000 de euro vor fi folosiți pentru modernizarea Secției de Maternitate, dar mai e nevoie de tot atâția bani pentru cea de Neonatologie.

Mai avem o provocare ca să spun așa, proiectul pe care l-am făcut cu arhitecții include două secții, această primă secție Maternitatea, dar include și Neonatologia. Sper să simt că și comunitatea din Cluj se alătură, se poate alătura în 12.000 de feluri, nu exagerez, cred că avem 12.000 de tool-uri de a strânge bani. Din cei 20% se pot trimite bani către fundația noastră, există numărul de SMS 8845 8864, se pot alătura mulți în felul acesta. Untoldul pune la dispoziția noastră un sistem de a dona la fiecare cashpoint din Untold, Neversea, oricare dintre festivalurile lor. Poate să doneze oricine din țară, deși acesta este un apel pentru comunitatea din Cluj. 

Nu uitați că anul acesta vreau să văd cât de multă lume aleargă la sports Festival pentru Cluj, pentru că anul trecut așa am colectat destul de mulți bani pentru spitale în general. Anul acesta aleargă pentru Spitalul Dominic Stanca, doamna Gherman, așa că vreau să văd cât de multă lume se pregătește, începând de mâine, să reziste măcar ăia 5 kilometri. Nu vrem să ne oprim la Maternitate, vrem să facem și secția de Neonatologie, adică un alt sfert de milion de euro aici în Cluj. Și sincer, dacă lucrurile merg așa nu voi pleca niciodată de la Spitalul Municipal de Urgență pentru că doamna Gherman are nevoi pe diferite secții și imobile pe care le-am văzut. E multă treabă la Cluj, n-am vrea să plecăm, depinde și de voi și de cum comunitatea voastră vine către noi. Suntem ușor de găsit, puteți să-mi scrieți mie personal, fundației, nu e greu.”, a mai adăugat Codin Maticiuc. 

La evenimentul de la Clinica ”Dominic Stanca” au participat și managerul Spitalului Clinic Județean Cluj, prof. Claudia Gherman, șeful Clinicii ”Dominic Stanca” , prof. Dan Mihu, co-fondatorul Untold, Edy Chereji, și fondatorul Sports Festival Patrick Ciorcilă.

547D7958-1E15-4FD0-AF2A-126CB4180F87.jpeg

Comentarii Facebook