Cod ROȘU de vreme severă! Iarna și-a intrat în drepturi în România


Meteorologii au emis un Cod Roșu de vreme severă în România, valabil între 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00.

Vremea foarte aspră va afecta vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50...65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, în paralel a fost instituit un cod portocaliu de vremea rea, în intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00.

Fenomene vizate: viscol

Zone afectate: estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Captură.JPG

Comentarii Facebook